söndag 5 april 2015

Filé

En gång jobbade jag på en plats där jag och några kamrater hade som vana att ibland, när vi kände att vi kunde behöva det, äta lite rulltårta. Det blev nästan till en slags sport att skära rulltårta i tunna tunna skivor med fileringskniv som annars bara användes till att finfördela kallrökt lax.
Jag är nu uppe i ett skede av mitt liv när jag egentligen borde skriva uppsats och läsa artiklar, och som alla vet är det då man blir som mest huslig. Jag köpte lax igår och försökte lite putsa till min megalomaniska fiskbit. Och jag minns med avund den tiden av mitt liv då det fanns ett så stort överflöd av bra knivar att man kunde filea sin rulltårta, för här och nu finns kanske fem matknivar, två lite mera grova matknivar och en gammal brödkniv. Jag försökte med brödkniven men fortsatte min fiskmanöver med en söndrig sax.
Nyhetsvärde i ovanstående text: -36

2 kommentarer: